Teknikprogrammet
2017

TE

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE PROGRAM

Kontakter
Studievägledare
Anna Ferngren Porss 
0380-51 79 42
anna.ferngren-porss@nassjo.se  

Rektor
Bengt Larsson
tel. 0380-51 84 90
bengt.larsson@nassjo.se

Lärare
Håkan Yngvesson
tel 0380 - 51 85 69
hakan.yngvesson@nassjo.se  

Teknikprogrammet med gymnasieingenjörsexamen passar dig som är intresserad av din omvärld och vill utveckla din kreativitet och skaparlust.

Den teknik vi omger oss med präglas av snabb utveckling och hur den ser ut i morgon vet vi inte idag. Vi vet att framtiden behöver människor som är nyfikna och vill tänka i nya banor. Vårt mål är att du skall få en stabil teknisk utbildning, för att bli den som hittar lösningarna för framtiden. 

TEKNIKPROGRAMMETS INRIKTNINGAR
Teknikprogrammet är en högskoleförberedande utbildning med fyra inriktningar. Alla inriktingar ger dig möjlighet att fortsätta till Gymnasieingenjör, Högskoleingenjör och Civilingenjör.

Design och produktutveckling  
Du får kunskaper om hur man utvecklar och skapar nya produkter med hjälp av skisser och modeller. Vi arbetar i en kreativ miljö med hela designprocessen från idé till färdig produkt. Här arbetar vi både praktiskt och teoretiskt med kreativiteten i fokus.

Informations- och medieteknik  
Du får kunskaper om hur datorer fungerar och är uppbyggda. Vi arbetar även med att skapa bra webbsidor där du använder script för att skapa funktionalitet, grafisk design och bildhantering. Du lär dig också att programmera, det ger kunskaper som du kan använda för att skapa spel, appar och datorprogram.

Produktionsteknik  
Du får kunskaper om hur produktionen går till i ett modernt teknikföretag. Du lär dig hur man lägger upp effektiva produktionslinjer. Inriktningen ger också en möjlighet att använda dina kunskaper i en verklig miljö där du bland annat lär dig CNC (datorstyrda maskiner).

Samhällsbyggande och miljö  
Du får kunskaper om samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Du ska kunna se på byggande ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt. Det innebär att du måste väga samman tekniska kunskaper med ett sinne för det vackra och funktionella.

TEKNIKCOLLEGE
Teknikföretagen och Brinellgymnasiet har ett nära samarbete inom Teknikcollege Höglandet. Det ger dig en utbildning i nära samarbete med företagen och möjlighet att läsa utökade kurser inom Moderna språk, Matematik och Fysik.

SÅ ARBETAR VI  
Vi vet att man måste trivas i skolan för att lyckas med sina studier. Teknikprogrammet karaktäriseras av att du, tillsammans med andra, utvecklas genom att experimentera, pröva, utveckla och skapa. På Teknikprogrammet misslyckas man inte. Lyckas vi inte första gången försöker vi igen och tillsammans når vi våra mål.

PERSONLIG HANDLEDNING  
På Teknikprogrammet är vi inte rädda för att ställa krav, för att du ska kunna nå dina mål. Alla lärare inom alla ämnen sätter dig och din utbildning i centrum. Detta gör det lättare för dig att få den hjälp och det stöd du behöver. 

ENTREPRENÖRSKAP OCH FÖRETAGANDE - UF  
Under tredje året får du möjlighet att använda dina kunskaper genom att starta ett företag som du, tillsammans med andra, driver under ett år. Går företaget bra tillfaller vinsten dig och dina kamrater. 

LOKALER  
Teknikprogrammet håller till i moderna lokaler på Brinellgymnasiet och Träcentrum. Vi arbetar med den teknik – maskiner och programvaror - som används inom näringslivet idag. Därigenom är du väl förberedd för både fortsatta studier och arbetslivet.

VÅR MÅLSÄTTNING ÄR  
▪ att du ska trivas på Teknikprogrammet
▪ att alltid arbeta med modern teknik
▪ att erbjuda en bred utbildning anpassad till morgondagens behov av tekniker och ingenjörer © 2007-2011 Brinellgymnasiet, Brinellgatan 52, 571 35 Nasjo, tfn. 0380-51 88 43, fax 0380-123 45