[2018-05-25] STUDENT OCH BAL 2018

Studenten närmar sig med stormsteg! Här kommer lite tider till er som vill fira våra studenter. 

Läs mer...

[2018-04-30] Vi har fått certifieringen "Diplomerad Gymnasieekonom" till och med 2020-06-30!

Skolans verklighetsförankrade arbete med studiebesök, föreläsningar, studieresor och eget företagande i UF-projekten noterades särskilt. 

Läs mer...

[2018-02-28] Årets UF-skola i Jönköpings län!

På Jönköpings läns UF-mässa på Elmia den 27 februari utsågs Brinellgymnasiet till årets UF-skola.

Läs mer...

[2018-01-25] Branschrekommenderad skola

byn

BYN, Byggnads yrkesnämnd, erbjuder gymnasieskolor med bygg- och anläggningsprogrammets inriktningar Anläggningsfordon, Husbyggnad samt Mark- och anläggning en kvalitetsmärkning. En kvalitetsmärkning som Brinellgymnasiet nu återigen har fått. 

Läs mer...

[2018-01-31] Välkommen att besöka Framtidsmässan!

Den 16 mars arrangerar Nässjö kommun, Nässjö Näringsliv och Arbetsförmedlingen en framtidsmässa, där besökaren får möjlighet att knyta kontakt med arbetsgivare och utbildningsanordnare. 

Läs mer...

[2018-01-31] Framtidsmässa – marknadsför era yrkesroller/utbildningar

Datum:  16 mars, 2018
Tid:  09.00-15.00

20171117_framtidsmassa-768x422

Den 16:e mars 2018 är det återigen dags för Framtidsmässan på Brinellgymnasiet - ett ypperligt tillfälle att marknadsföra ert företag/organisation och visa på specifika yrken där ni har rekryteringsbehov då ni får träffa elever från högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildningar samt arbetssökande. Mässan är också ett tillfälle för utbildningsanordnare att marknadsföra sina utbildningar. 

Nytt för i år är att äventyraren Aron Anderson håller i en inspirationsföreläsning för både elever och utställare! 

Låter det intressant? Anmäl dig senast 15 februari på www.nnab.se/event/framtidsmassa

Läs mer...

[2017-10-31] Inriktningen stylist på hantverksprogrammet är sökbar även nästa år

Inriktningen hudvård på hantverksprogrammet, som vi tidigare har informerat om, kommer inte att vara ett sökbart alternativ.

Läs mer...

[2017-10-02] Många valde att komma och hänga med oss på Öppet hus

öppet hus1 2017

I lördags var det öppet hus på Brinellgymnasiet och det var flera som tog chansen att bekanta sig med vårt utbildningsutbud och våra lokaler. Tack alla som kom och besökte oss!

Se bilder från dagen här nedan!

Läs mer...

[2017-09-06] Informationskväll för föräldrar/vårdnadshavare för elever i åk 1

Välkomna till en informationskväll onsdagen den 13 september kl. 18.30.Samling i Brinellgymnasiets aula i A-huset.

Läs mer...

[2017-09-27] Välkommen till Öppet hus lördag 30 september

öppet hus webb

Är du högstadieelev? Känner du någon som går på vår skola? Är du allmänt nyfiken på oss? 
VARMT VÄLKOMMEN ATT BESÖKA OSS!

Läs mer...

[2017-06-12] Glada studenter sprang ut

I lördags var det många glada ansikten på Brinellgymnasiet. Och allt annat vore konstigt en dag som denna! Studenten. En dag fylld av glädje. Nu öppnar sig ett nytt kapitel i de utspringande elevernas liv.

Vi önskar dem all lycka till! 

Här finns sammanställning över de stipendier som delades ut:

Bilder från dagen:

1

Läs mer...

[2017-06-08] Sveriges bästa kemilärare finns i Nässjö

thomas claesson

Thomas Claesson, som arbetar på Brinellgymnasiet, tilldelas Svenska Kemisamfundets pedagogiska pris till kemilärare för 2017.

Läs mer...

[2017-05-23] Vett och etikett-utbildning för baldeltagare och avgångselever

Hur beter man sig på en bal? Vem går på höger respektive vänster sida på röda mattan? Får man lämna bordet hur om helst under middagen? Och när börjar man egentligen att äta?

Detta och mycket mer fick våra elever i årskurs tre lära sig idag när Richard Weibull, gymnasiechef och Emma Asserholt, ungdomsutvecklare gick igenom vad vett och etikett egentligen innebär. 

vett och etikett

Läs mer...

[2017-05-19] VO-elever övade med SWEDEC

Under måndagens övning med SWEDEC fick våra elever på vård- och omsorgsprogrammet erfara hur det är att vara med om en riktig katastrof.

5

Scenario
Vi befinner oss i efterkrigstid. Våra civilklädda elever befinner sig på spårområdet i Nässjö. Alldeles i närheten lastas en lastbil med ammunition. Lastbilschauffören är oaktsam och backar ned på spåren, varpå en stor explosion briserar med en enorm tryckvåg som följd. Flera personer skadas, blir medvetslösa och omkommer. Det finns odetonerad ammunition på området.

Samtidigt har en kollision mellan två bilar inträffat strax utanför spårområdet. 

Larmet går och vi får sedan följa olika aktörers insatser. Räddningstjänsten är först på plats och sedan ankommer polis och ambulans som börjar ta hand om de skadade personerna i bilarna. Försvaret kallas till platsen för att hantera ammunitionen och räddningstjänst och ambulans agerar inte förrän området är säkrat från ytterligare detonationer.

SWEDEC (Swedish EOD and Demining Centre) är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter inom ammunitions- och minröjning. Förbandet är förlagt till Eksjö garnison i Eksjö.

Läs mer...

[2017-05-19] Studentbal på Pigalle

studentbal 20170607

Den 7 juni är det studentbal och i år äger balen rum på Pigalle. Paren börjar göra entré på röda mattan kl. 17.00. Det kommer finnas gott om plats i Stadsparken samt utanför Pigalles entré för dig som vill kika på de vackra paren.

Nyheter om studentbalen
Smålands Dagblad

Läs mer...

[2017-04-27] Esther uppmärksammades på Brinellgymnasiet

esther

Idag uppmärksammades Esther  på VO-programmet genom föredrag och diskussioner. Esther är ett nätverk vars syfte är att förbättra vården för den enskilda vårdtagaren. I nätverket ingår både vårdgivare och vårdtagare. Frågan som ständigt ska ställas är: "Vad är bäst för Esther?"

Läs mer...

[2017-04-20] Årskurs 8 besökte Brinellgymnasiet

infodag åk 8 - bild 1

Idag har Brinellgymnasiet haft ca 350 elever på besök från Brinells högstadium, Norråsaskolan, Parkskolan, Rosenholmsskolan och resursskolan Slottet. Syftet med dagen är att eleverna ska få se våra lokaler och få en helhetsbild av skolans program. 

Läs mer...

[2017-04-20] 3 killar från Brinellgymnasiet tog EM-guld i lagdistansen i Bowling

bowling nyhet

Från vänster: Robin Skans, Emanuel Jonsson, William Svensson, Filip Thelander, Sofia Hultstedt och Helene J Jonserud

Tre av fyra i juniorlandslaget bowling går på Brinellgymnasiet. Under påsklovet vann de EM-guld i lagdistansen i Helsingfors. Killarna heter:

Robin Skans, SA15B
Emanuel Jonsson, BA15
William Svensson, EK16A 

Emanuel vann även guld i singeldistansen. 
William försvarade även sitt guld i Masters från förra året. Det är första gången någon vinner två år i rad.  

Sofia Hultstedt, NA16, tog silver i tvåmannalaget där hon representerade Norge. 

Stort grattis!

Läs mer...

[2017-04-10] Lennart Aktiestinsen Israelsson har avlidit

aktiestinsen webb

Lennart Aktiestinsen Israelsson har avlidit, 101 år gammal. Brinellgymnasiet tackar för hans engagemang under årens lopp och för hans donationer till våra elever. Tänk vilken resa hans liv har varit, verkligen inspirerande!

Läs mer...

[2017-04-10] Lyckad framtidsmässa på Brinellgymnasiet

2

Våra elever fick idag chansen att knyta kontakter med företag i Nässjö med omnejd samt att få information om utbildningsmöjligheter efter gymnasiet. På plats fanns ett 40-tal utställare.

– Jag såg flera djupa samtal som pågick och många passade på att söka sommarjobb. Det är viktigt att visa för eleverna vad framtiden har att erbjuda, säger Sofia Carlsson, kommunikatör på Brinellgymnasiet och samordnare för Framtidsmässan. 

Läs mer...

[2017-04-10] Fjärde året på teknikprogrammet läggs ned

Barn- och utbildningsnämnden har tagit beslut om att fjärde året på teknikprogrammet, TE4, läggs ned i Nässjö kommun och kommer inte att finnas med i utbildningsutbudet från HT 2017.

Läs mer...

[2017-04-10] Reception och café byggs om

Receptionen och Ina’s Café ska byggas om och arbetet påbörjas den här veckan av Byggkompaniet AB.  Detta är nästa steg i ombyggnaden av matsalen. Arbetet beräknas pågå terminen ut och slutbesiktning är inplanerad i mitten av juli.

Vi kommer att få en ny reception som kommer ligga i anslutning till vår elevdatorsupport. Reception och support kommer, efter att arbetet är klart, att ha öppet hela dagen. 

- Vi är väldigt glada för att få ett nytt fint café och ett bättre flöde in i matsalen. De moment som stör mest kommer läggas under loven för att på så vis ställa till så lite besvär som möjligt för våra elever och vår personal, säger Richard Weibull.

Ina's café kommer att flyttas till andra sidan och i stället kommer det byggas en mindre matsal i detta utrymme.

Läs mer...

[2017-04-10] Föreläsning med Torbjörn Flygt

torbjörn flygt

Idag har vi haft besök av Torbjörn Flygt som berättade om sitt författarskap. Han tog bland annat upp vikten av att eleverna skapar relationer med likasinnade under sin gymnasietid eftersom de kommer vara till stor hjälp och stöd under många år framöver. 

Anledningen till besöket är att några av skolans elever har deltagit i en skrivartävling arrangerad av Författarcentrum, där alla deltagande skolor får ta del av ett författarbesök. 

Läs mer...

[2017-04-10] De bloggar om handels- och administrationsprogrammet

För dig som är nyfiken på vad man pysslar med på handels- och administrationsprogrammet finns en blogg där eleverna som läser programmet berättar mer om detta. Eleverna skriver också om sin praktik och sina UF-företag.

Här hittar du bloggen.

blogg_haprogrammet

Läs mer...

[2017-04-10] Mustafa Panshiri träffade våra nyanlända killar

mustafa_1

Igår hade vi besök av Mustafa Panshiri, som vid sidan av sitt arbete som polis i Linköping reser runt i Sverige för att träffa ensamkommande barn för att prata om vad det innebär att leva i ett demokratiskt land som Sverige. 

Läs mer...

[2017-04-10] FN-dagen: Pierre Schori besökte Brinellgymnasiet

fndagen_pierre_schori_brinell

Idag är det FN-dagen - en temadag som firas 24 oktober till minne av att FN-stadgan trädde i kraft just det datumet. Temadagen instiftades för att främja syftena, målsättningarna och resultaten som FN står för internationellt. Pierre Schori, politiker (socialdemokrat) och diplomat, bjöds in till vår skola för att under en timme föreläsa för våra elever om sina egna erfarenheter i FN.

Läs mer...

[2017-04-10] Vård- och omsorgscollege certifiering

VOC

Vård- och omsorgscollege Höglandet är nu en lokalt certifierad samverkansform mellan utbildning och arbetsliv. Gymnasiernas och de kommunala vuxenutbildningarnas vård- och omsorgsprogram ingår, liksom Yrkeshögskoleutbildningen ’Behandlingspedagog neuropsykiatriska funktionsnedsättningar’ på Campus i12 i Eksjö. Tillsammans med arbetsgivarna i kommunerna, inom landstinget och den privata sektorn uppfylls kraven för att bli godkänd av föreningen Vård- och omsorgscollege. Höglandet är unikt i att fem kommuner och landsting samverkar både regionalt och lokalt.

Läs mer...

[2017-04-10] Elever på Brinellgymnasiet bidrar i arbetet mot cancer

Eleverna i årskurs 3 på handels- och administrationsprogrammet ringer runt till företag i Nässjö kommun och säljer tårtor i förmån för cancerforskningen.

nassjo_mot_cancer

Läs mer...

[2017-04-10] Brinellgymnasiet recertifierat som Diplomerad gymnasieekonom

Brinellgymnasiet har nu fått förlängd certifiering till 2018-06-30 när det gäller Diplomerad Gymnasieekonom. Efter ett besök på skolan konstaterar certifieringsorganet att vi har en välformulerad och tydlig planeringen där Diplomerad Gymnasieekonom används i praktiken för att skapa en utbildning med kvalitet.

Läs mer...

[2017-04-10] Fina resultat för Brinellgymnasiet i SKL:s rapport Öppna jämförelser

skl

Öppna jämförelser – Gymnasieskola 2016  har nu släppts och Brinellgymnasiet får bra placeringar. När det gäller antal elever som får gymnasieexamen inom 4 år hamnar Nässjö kommun på en 15:e plats av Sveriges alla 290 kommuner.

Läs mer...© 2007-2011 Brinellgymnasiet, Brinellgatan 52, 571 35 Nasjo, tfn. 0380-51 88 43, fax 0380-123 45