Om skolan

FÖRVERKLIGA DINA AMBITIONER

skolan

Till oss  kommer varje dag elever från flera kommuner på det småländska höglandet. Skolan har fått sitt namn efter Johan August Brinell  (1849-1925), som var en internationellt ryktbar vetenskapsman med järnets metallurgi som specialitet. Här kan du kika på en film om Johan August Brinell - Stålmannen från Småland på Youtube .

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA OSS!

Som eventuellt kommande elev är du alltid välkommen att besöka vår skola för att själv bilda dig en uppfattning om hur du skall kunna förverkliga dina ambitioner hos oss.

Hitta till oss. 

NÅGOT UTÖVER DET VANLIGA

Förverkliga dina ambitioner oavsett om de handlar om teknik, språk, design, idrott eller olika estetiska uttrycksformer. Personal, lokaler, läromedel och teknisk utrustning på skolan ska möjliggöra att du når de mål du sätter upp. Internationella kontakter finns etablerade med många länder inom och utanför EU. I alla program är det viktigt att eleven utifrån sin egen nyfikenhet och kreativitet når meningsfull kunskap och en stark personlig utveckling. Nässjö är mycket förknippat med järnväg och därför känns det extra roligt att vi inför GY11 har fått 2 riksrekryterande utbildningar beviljade, nämligen järnvägsbyggnad och järnvägsteknik. 

STIPENDIER

Skolan har förmånen att ha fått två stora donationer på vardera 10 miljoner. Göte Öhrskogs Gymnasiestiftelse delar varje år ut stipendier till välförtjänta och kreativa elever, till projekt och fortbildning. Stiftelsen Aktiestinsen Lennart Israelssons Gymnasiefonds  avkastning  används till stipendier för elever i ekonomisk utbildning. Stiftelsen Aktiestinsens Gymnasiefond för järnvägsutbildning  används genom årliga stipendier och bidrag till undervisning eller utbildning, stimulera och premiera välförtjänta och kreativa studerande vilket även inkluderar vuxenstuderande, inom ramen för järnvägsutbildningen vid den kommunala gymnasieskolan i Nässjö, Brinellgymnasiet. Den totala avkastningen från donationerna uppgår årligen till cirka 700 000 kronor och är till stor glädje för Brinellgymnasiets elever och personal.

Läs mer om stipendierna här.

IDROTTS- OCH MUSIKPROFIL

Skolan tar varje år emot blivande landslagsspelare i bandy och bowling. Som elev på idrottsgymnasiet kan du satsa helt på din idrott och samtidigt förverkliga dina studieambitioner. Intill skolan finns ett modernt utrustat elevboende samt trevliga samlingslokaler. Skolan samarbetar med den kommunala musikskolan (Kulturskolan), vilket innebär att intresserade elever kan satsa på sin musik i form av Musiktillägg

Gymnasiechef

Richard Weibull