Bandy

idrott_bandy

NIU - Nationell idrottsutbildning

Ansökan till HT18 har inte öppnat.

Steg 1: Du ansöker till bandygymnasiet på Brinellgymnasiet genom att fylla i och skicka in en ansökningsblankett som du hittar på vår webbplats. Ansökan ska skickas in senast 1 december.

Steg 2: Du ansöker till ett program på Brinellgymnasiet, där urval sker efter meritpoäng, hos din SYV på din skola senast 1 februari.

Kontaktperson bandy

Anders Bergström
tel. 073 074 71 83
E-post: anders.bergstrom@nassjo.se

Infohäfte Bandy

Bandygymnasiet

Bandygymnasiet är ett samarbete mellan Brinellgymnasiet och Nässjö IF. Utbildningen erbjuder dig en unik möjlighet att kombinera din gymnasieutbildning med ditt största intresse – bandy! Vi har ett väl anpassat schema, ett väl fungerande elevboende, faciliteter utöver det vanliga och inte minst en spetskompetens i stödteamet runt eleverna. Vi har bra och goda förutsättningar att träna, utveckla och förbereda våra elever för nästa nivå i sin idrottsutveckling. Efter studier på bandygymnasiet står du mycket väl rustad för framtiden, både som bandyspelare och inför vidare studier. Bandyutbildningen omfattar 600 poäng specialidrott. Specialidrotten anordnas inom ramen för skoldagen med 4 träningspass per vecka. Du får också kunskap om kost, idrottspsykologi, idrottsskador, ledarskap, träningslära, mental träning, anatomi och fysiologi. Kända gästinstruktörer ger din utbildning ytterligare bredd. Vår målsättning är att du ska utvecklas till en allsidig bandyspelare samtidigt som du får en bred kvalificerad utbildning. Vi följer Svenska Bandyförbundets studieplan och certifiering.

Elevboende
Flertalet av eleverna på Idrottsgymnasiet kommer från annan ort och är därför hänvisade till att bo på skolans elevhem. Där ges förutsättningar för att klara ett eget boende med hjälp av anställd personal sju dagar i veckan. Att uppleva social trygghet och en gynnsam studiesituation är en förutsättning för lyckade studie-, och tävlingsresultat.