Efter gymnasiet - länkar

Vad ska du göra efter gymnasiet?

www.arbetsformedlingen.se  Arbetsförmedlingens hemsida  - Hitta lediga jobb, jobbsökartips, intressetest, info om olika yrken m.m.

www.studera.nu     Info om högskola- sök och jämför högskoleutbildningar, högskoleprov m.m.

www.antagning.se   Ansökan till högskolan

www.uhr.se  Universitets och högskolerådet - info om högskolestudier, behörighet och antagningsregler, antagningsstatistik m.m.

www.myh.se   Här hittar du Yrkeshögskolans utbildningar (Yh)

www.yhguiden.se    Hitta  Yrkeshögskolans utbildningar (Yh)

www.folkhogskola.nu   Här hittar du folkhögskolornas utbildningar

www.nlc.nassjo.se   Nässjö lärcenter - Komvux och Nässjö akademien: utbildningar inom Högskola och yrkeshögskola i Nässjö

www.csn.se   CSN – studiemedelsinfo

www.saco.se/valjayrke   Om yrkesval och utbildning

www.utbildningsinfo.se   Hitta utbildningar på högskola, folkhögskola och Yh. Info om ekonomi, söka bostad m.m.

www.allastudier.se   Info om studier i Sverige och utomlands, au-pair, volontär m.m

www.sokstudentbostad.se   Länkar till några bostadsbolag som erbjuder studentbostäder.

www.hyrabostad.se/  Listar både förstahands- och andrahandskontrakt från privata hyresvärdar i Sverige

www.jobbkoll.se   Info om arbetslivet, jobbsökartips m.m.