Estetiska programmet

Helena Gunnarsson
tel. 0380-51 84 48
Helena.Gunnarsson@nassjo.se

För dig som vill gå en kreativ och konstnärlig utbildning samtidigt som du förbereds för fortsatta högskolestudier.

Tycker du om att filma, fota, skapa i datorn eller att arbeta med bild och design? Här får du göra något som du brinner för - samtidigt som du får en högskoleförberedande utbildning. Du stänger inga dörrar utan öppnar så många fler.

Vi strävar efter att varje elev får en positiv personlig utveckling och att vi har en bra stämning och atmosfär där våra elever trivs. Undervisningen sker i inspirerande och välutrustade lokaler där vi jobbar med utåtriktade projekt, exempelvis utställningar.

Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt att ha ett arbetssätt som liknar arbetslivets produktioner och bedriver den med professionell utrustning. Bland annat får varje elev tillgång till en bärbar Mac under sina tre år hos oss.

Vi åker också iväg på inspirations- och studieresor för att få uppleva nationell och internationell konst och kultur. På Brinellgymnasiet erbjuder vi två inriktningar: bild och formgivning samt estetik och media.

Inriktningar

- Bild och formgivning

Den här inriktningen passar dig som är kreativ och som tycker att det skulle vara spännande att lära sig mer inom bild, form och design. Du får grundläggande utbildning i olika tekniker som teckning, måleri,skulptur, design, foto och digitala medier. Du ges även möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom till exempel mode, foto, grafisk illustration, keramik och glas eller andra konstuttryck.

- Estetik och media

Den här inriktningen passar dig som är intresserad av att skapa och påverka genom olika medier. Du kommer att praktiskt få utföra arbeten inom foto, film, ljud, grafisk kommunikation samt digitalt skapande. Exempel på arbetsuppgifter kan vara reklamfoto, digital bildredigering, film- och tv-produktion i studio, jinglar, logotypdesign och reklambroschyrer.

Följ Estetiska programmet på Facebook!