Hantverksprogrammet- frisör

Helena Gunnarsson
tel. 0380-51 84 48
Helena.Gunnarsson@nassjo.se

Programmet för dig som tycker om att arbeta med människor, har en god stil- och formkänsla samt en skapande förmåga. Brinellgymnasiets frisörprogram är utsett till ett av Sveriges bästa.

Frisör

Du får lära dig grunderna i det som en frisör bör kunna såsom klippning, färgning, permanent, långhårsuppsättning med mera. Du erbjuds innan skolan är slut att göra ett gesälldelprov (frivilligt).Provet bedöms av frisörföretagarnas utbildningsnämnd, bekostas av eleven själv och är inte sammanlänkad med gymnasieutbildningen. Träning sker på dockor, modeller och kunder på skolans salong. De frisörtekniska ämnena är både teoretiska och praktiska. Vi tränar dessutom på service och försäljning, samt på hantering av kundrelaterade situationer.

Undervisning

Undervisningen sker i ändamålsenliga, nya och fräscha lokaler. Vi lägger stor vikt vid att ha små klasser för att på så sätt kunna individanpassa undervisningen (max 16 elever). Vi har behöriga lärare med lång erfarenhet.

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

För att öka kunnandet i det specifika yrke, som programmet ska förbereda för, är en omfattande och väl genomförd arbetsplatsförlagd utbildning en viktig del. Under en sammanhängande treveckorsperiod i årskurs 1 och en dag i veckan under årskurs 2 och 3 praktiserar du på en salong.

Arbetsmiljö

Vi har fullgod ventilation både när det gäller luftväxling och vid tillredningsplatserna. Vi undervisar om ergonomi och om hur du kan hantera kemikalier på ett bra sätt.

Högskolebehörighet

Hantverksprogrammet frisör är yrkesförberedande, men för de som vill finns möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet.