Hantverksprogrammet- stylist

Helena Gunnarsson
tel. 0380-51 84 48
Helena.Gunnarsson@nassjo.se

Programmet för dig som tycker om att arbeta med människor, har en god stil- och formkänsla samt en skapande och kreativ förmåga.

Du får lära dig grunderna i det som en stylist idag bör kunna såsom makeup, stil, färganalys och hårstyling. Eleven utbildas inom nagelteknologi och de får möjligheten att göra ett examensprov. Examensprovet ger behörighet som diplomerad nageltteknolog. Du erbjuds också ett examensprov inom skönhetsmakeup för att bli diplomerad makeup stylist. Du får lära dig kreativa uppsättningar och stylingtekniker. Träning sker på dockor, klasskamrater och kunder i skolans salong. Stor vikt läggs dessutom på hälsovård inom skönhet, service, försäljning, produktkännedom samt förståelse och kunskap i hantering av olika kundrelaterade situationer.

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

För att öka kunnandet i det specifika yrket, som programmet skall förbereda för, är en omfattande och väl genomförd arbetsplatsförlagd utbildning (APL) en viktig del. Totalt kommer eleven att göra 15 veckors APL under utbildningstiden.

Samarbete skola och näringsliv

Vi verkar för ett nära samarbete med näringslivet i samband med modevisningar och events.

Undervisning

Undervisningen sker i ändamålsenliga, nya- och fräscha lokaler. Vi lägger stor vikt vid att ha små klasser för att på så sätt kunna individanpassa undervisningen (max 16 elever). Vår personal är välutbildad och har lång erfarenhet, från branschen och arbetslivet.

Arbetsmiljö

Vi har fullgod ventilation, både när det gäller luftväxling i lokalen och vid respektive arbetsplats. Eleverna jobbar i en miljö med full dagsljusbelysning.

Högskolebehörighet

Hantverksprogrammet- stylist är yrkesförberedande, men för de som vill finns möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet.