Hantverksprogrammet - Stylist

Helena Gunnarsson
tel. 0380-51 84 48
Helena.Gunnarsson@nassjo.se

Hantverksprogrammet stylist ger dig en bred kunskap både teoretiskt och praktiskt inom hälsa och skönhet.

Under utbildningen kommer du att få öva mycket på bland annat manikyr, konstnaglar, makeup och fransförlängning. Du kommer också att få utbildning inom försäljning och service då kundkontakt är en viktig del i yrket.

Du får lära dig grunderna i det som en stylist idag bör kunna. Du utbildas även inom nagelteknologi och får möjligheten att göra ett examensprov som ger behörighet som diplomerad nagelterapeut. Ett examensprov inom fransar kommer också kunna avläggas.

Träning sker på dockor, klasskamrater och kunder i skolans salong. Stor vikt läggs dessutom på hälsovård inom skönhet, service, försäljning, produktkännedom samt förståelse och kunskap i hantering av olika kundrelaterade situationer. Undervisningen sker i ändamålsenliga och fräscha lokaler. Vi har fullgod ventilation, både när det gäller luftväxling i lokalen och vid respektive arbetsplats. Eleverna jobbar i en miljö med full dagsljusbelysning.

Vi lägger stor vikt vid att ha små klasser för att på så sätt kunna individanpassa undervisningen (max 16 elever). Vår personal är välutbildad och har lång erfarenhet från branschen och arbetslivet.

Vi verkar för ett nära samarbete med näringslivet. Under hela utbildningen varvas praktik på företag med teoretiska studier.

APL

För att öka kunnandet i det specifika yrket är en omfattande och väl genomförd arbetsplatsförlagd utbildning (APL) en viktig del. Totalt kommer eleven att göra 15 veckors APL under utbildningstiden.

Vidare studier

Hantverksprogrammet stylist är yrkesförberedande, men för de som vill finns möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet.